Yritys – Kustannustoiminta alkoi Tammertekniikka Ky:n perustamisella vappuaattona 1970

Ota yhteyttä

Yhtiön perusti lehtori Pekka Manninen yhdessä kolmen Tampereen teknillisen oppilaitoksen opettajan kanssa. Sysäyksen firman perustamiselle antoi teknillisessä opetuksessa vallinnut pula sopivista oppikirjoista. Liiketoiminta alkoi Mannisen kotona ja yhtiön varastona toimi autotalli. Vuonna 1976 yhtiölle vuokrattiin osoitteesta Petsamonkatu 16 toimistotila ja Haarakatu 10:stä kaksi varastohuonetta.


Toimistoon hankittiin IBM:n pallokirjoituskoneet ja erikoismerkkejä sisältävät kirjasinpallot. Niillä kirjoitettiin matematiikan ja fysiikan oppikirjojen käsikirjoitukset painokuntoon. Kirjoitusmenetelmä oli seuraavanlainen: merkki, pallonvaihto, telan hienosiirto, seuraava merkki, pallonvaihto jne. Työ vaati kärsivällisyyttä, se eteni hitaasti ja oli tehtävä pikkutarkasti. Kuvat piirrettiin tussilla ja liimattiin paikoilleen tekstin yhteyteen. Valmiit sivut lähetettiin kirjapainoon, jossa oli käytössä offset-menetelmä. Vasta 1990-luvun alkupuolella tietokoneet ja ohjelmat kehittyivät niin, että kirjan sisältö pystyttiin tuottamaan kokonaisuudessaan erikoismerkkeineen ja piirroskuvineen niiden avulla.

Pekka Manninen johti Tammertekniikkaa lehtorin toimensa ohella vuoteen 1991 saakka ja osa-aikaeläkkeellä vuoteen 1995 asti.


Tammertekniikkaa ja Pekka Mannista lähellä olevat henkilöt halusivat jatkaa liiketoimintaa Pekan jälkeen, jolloin perustettiin Teku-Kustannus Oy. Yhtiö osti Teku-Kustannus Oy:n liiketoiminnan ja Tammertekniikan aputoiminimekseen. Liiketoiminta alkoi 01.07.1996 ja jatkui vuoden 2003 elokuun loppuun. Joulukuussa 1998 yhtiö muutti nykyiseen osoitteeseen Tampereen Kissanmaalle, osoitteeseen Hippoksenkatu 21. Toimisto ja varasto saatiin tällä järjestelyllä samoihin tiloihin. Syyskuun alusta 2003 Tammertekniikan toiminta siirtyi Amk-Kustannus Oy:lle, joka perustettiin saman vuonna jatkamaan tekniikan alan oppikirjojen kustantamista.


Nykyisin Amk-Kustannus Oy:n aikana kustannustoiminta on laajentunut sisältäen yleiskirjallisuutta, kuten ruoka- ja luontokirjoja. Kustannustoiminnan kivijalka on edelleen teknisten oppilaitosten toimintaa jatkavien ammattikorkeakoulujen tekniikan alan oppikirjojen kustantaminen.