Tekstiilikuidut - tekniset ja älykkäät tekstiilit

Varastossa

39,00 €

VERKKOKAUPPAAN

 

Kirjailija: Pertti Nousiainen, Marja Rissanen
Kustantaja: Tammertekniikka
Kieli: Suomi
Sivumäärä: 277
Asu: Pehmeäkantinen, 4-värinen
Painos: 1. painos
Julkaisuvuosi: 2020

Tekstiili- ja vaatetustuotteiden tarve kasvaa vuositasolla tasaisesti noin 3 - 4 %. Teknisten testiilien tuotanto kasvaa yli 40 % ja se on tekstiiliteollisuuden nopeimmin kasvava tuotealue ylittäen sisustamiseen ja asumiseen käytettävän tuotannon. Teknisillä ja älykkäillä ominaisuuksilla varustettujen tekstiilien kasvun odotetaan jatkuvan suurena.

Teknisissä tekstiileissä käytetään ja sovelletaan tieteen ja teknologian
periaatteita. Ne tarjoavat ratkaisuja toisen tuotteen, kuten vaatteen tai auton osana. Niitä käytetään teollisuuden prosesseissa tai omina tuotteinaan. Teknisten tekstiilien käyttöalue on laaja ja uusia sovelluksia kehitetään vastaamaan muuttuvia tarpeita mm.:
• Ammatti- ja vapaa-ajan vaatteiden sekä suojavälineiden ominaisuudet on yhä paremmin suunniteltavissa alakohtaisten vaatimusten mukaisesti.
• Siviili- että sotilaskäytön tuotteet soveltuvat toimintaominaisuuksiltaan vaativiin ympäristöihin.
• Terveydenhuoltoon kehitetyt sairaala- ja hygieniatekstiilit katvat sekä kirurgiset istutteet että ihmisten henkilökohtaiset hygieniatuotteet.

Tekstiilikuidut -kirja tarjoaa innovatiivisen sillan suunnittelijalta tuottajalle ja käyttäjälle tuotealueille. Käyttöalueiden moninaisuuden takia tuotekehityksessä tarvitaan lukuisten eri alojen asiantuntijuutta, jotta lopputuote vastaa asiakkaan vaatimuksia. Tältä osin kirja soveltuu
erinomaisesti sekä ammattilaisille että alaa opiskeleville tai sitä hyödyntäville lukijoille.

ISBN-13: 978-952-7394-00-7