Robotiikka ja tekoäly

Varastossa

35,00 €

VERKKOKAUPPAAN

 

Tuotteen tiedot
Kirjailija: Pasi Hänninen

Kustantaja: Tammertekniikka

Kieli: Suomi

Sivumäärä: 

Asu: Nelivärinen

Painos: 1. painos

Julkaisuvuosi: 2022

Tuoteryhmä: Matematiikka, sähkötekniikka, konetekniikka

 

Tuotteen kuvaus

 

Robotiikka ja tekoäly -kirja julkaistaan tammikuussa 2022. Kirja antaa lukijalle taustasta riippumatta peruskäsityksen robotiikasta ja tekoälystä, jotka ovat vahvasti läsnä yhteiskunnassamme tuotannossa, arjessa, kaupassa tietoverkoissa ja kommunikaatiossa.

 
Robotiikka ja tekoäly kirjassa käsitellään robotiikan historiaa, teollisuusrobotteja, palvelu- ja ohjelmistorobotiikkaa. Tekoälyn osalta pureudutaan älykkyyteen, tekoälyn historiaan, koneoppimiseen, neuroverkkoihin ja robotteihin tekoälyn alustana. Edelleen kirjassa valotetaan robotiikan ja tekoälyn tulevaisuuden näkymiä. Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat saada perusymmärryksen robotiikasta ja tehoälystä taustasta ja tarpeesta riippumatta. Kirja sopii erinomaisesti oppikirjaksi aihealueen johdanto- ja peruskursseille toisenasteen ja korkea-asteen oppilaitoksiin ja kouluihin

 

Kirjan kirjoittaja FM Pasi Hänninen (s. 1980) on työskennellyt Jyväskylän yliopiston suosittujen robotiikka- ja tekoälyaiheisten opintojaksojen opettajana. Hänninen on tullut tunnetuksi robotiikkaan ja tekoälyyn liittyvän opetustyön lisäksi myös tutkimustyönsä kautta ja hänellä onkin useita kirjallisia julkaisuja. Hänninen on pyrkinyt popularisoimaan robotiikkaan ja tekoälyyn liittyviä ilmiöitä ja tekemään niistä helposti lähestyttävämpiä. Hännisen tutkimuksen erityisenä painopisteenä on ollut robotiikan hyödyntäminen sosiaali- ja terveydenhoidon tukena esimerkiksi hoitotyössä, mutta tutkimuskohteena on ollut myös robotiikan hyödyntäminen peruskoulun opetuksessa.

 

ISBN: 978-952-7394-12-0