Nuoren ruoka-allergisen keittokirja

Varastossa

37,00 €

VERKKOKAUPPAAN

 

Kirjailija: Pasanen, Salminen, Valovirta
Kustantaja: LUMO
Kieli: Suomi
Sivumäärä: 189
Asu: Kovakantinen kirja
Painos: 1. painos
Julkaisuvuosi: 2009

Nuoren ruoka-allergisen keittokirja on ensimmäinen varta vasten
suomalaisille ruoka-allergisille nuorille kirjoitettu keittokirja.
Ruokaohjeiden laatimisessa ja valinnassa on kiinnitetty erityistä huomiota ainesten soveltuvuuteen ja houkuttelevuuteen sekä reseptien helppouteen ja mahdollisimman edulliseen hintaan.

Kirja on ruoka-allergisen nuoren selviämisopas, jonka avulla
ruoka-allergian kanssa selviää ensimmäisessä omassa kodissa ja keittiössä. Kirjassa korostetaan säännöllisen ruokarytmin tärkeyttä ja tämän helpottamiseksi ohjeet on jaettu kolmeen pääryhmään: Aamupalat ja välipalat, Lounaat ja päivälliset sekä leipomiseen keskittyvä Suolaista ja makeaa.

 

Monipuolisten ruokaohjeiden lisäksi kirja sisältää Elise Pasasen laatiman tietopaketin ruoka-allergisen arjesta ja ravitsemusterapeutti Mari Salmisen kirjoittaman artikkelin ruoka-allergisen ruokavaliosta käytännössä. Lasten allergologi, dosentti Erkka Valovirta käsittelee tekstissään ruokayliherkkyyttä oireineen ja hoitoineen erityisesti allergisen nuoren näkökulmasta.

Nuoren ruoka-allergisen keittokirja on kirjoitettu erityisesti omaa
elämää aloittaville nuorille. Kirja soveltuu mainiosti lahjakirjaksi ja
ensimmäiseksi keittokirjaksi omaan kotiin tai opiskelijaboksiin. Kirja on erinomainen lisä paitsi jokaiseen ruoka-allergiseen kotiin myös oppilaitosten ja ravintoloiden keittiöihin.