LIU XIANG 1 - KIINALAISTA RUOKAA SUOMALAISESSA KEITTIÖSSÄ

Varastossa

25,00 €

VERKKOKAUPPAAN

 

Kirjailija: Jin Cuihong
Kustantaja: Amk-Kustannus
Kieli: Suomi
Sivumäärä: 154
Asu: Kovakantinen, väripainatus
Painos: 2. painos
Julkaisuvuosi: 2007

"Hallitsijalle, kansa on taivas. Kansalle,
ruoka on taivas" (vanha kiinalainen sanonta)

Jin Cuihong on iloinen, lempeä ja hyväntahtoinen nuori nainen, jolle ystävät ja sukulaiset ovat elämän tärkein asia, kuten kaikille kiinalaisille. Ruoka on kiinalaisille taivas. Ruoka on paitsi ateria,
myös tapa olla ystävien kanssa, vaalia ystävyyttä ja valloittaa uusia ystäviä. Kiinalainen ruoka on parhaimmillaan, kun se jaetaan läheisten ihmisten kanssa.


"Eikö olekin ihastuttavaa, kun on ystäviä jotka tulevat kaukaisimmistakin maankolkista", kuten Kungfutse, mestari Kong, sanoi.

Jin Cuihong tuli Suomeen opiskelemaan, mutta vuosien varrella hän on myös opettanut suomalaisille ystävilleen paljon. Kiinalaisen ruoan salojen lisäksi suomalaiset ovat oppineet asioita, jotka elämässä todella ovat tärkeitä; asioita, jotka me kiireiset suomalaiset olemme unohtamassa. Jinin keittiössä tuoksuu aina hyvä ruoka, eikä sieltä ole kiire mihinkään. Jinin kanssa keskustellessa ja ruokaa nauttiessa ajan kulku menettää merkityksensä. Alkaa maistua elämältä.

Kirjan nimi Liu Xiang tarkoittaa hyvää teetä: teen juomisen jälkeen suuhun ja kuppiin jäävää hyvää tuoksua. Tämä keittokirja ihastuttavine tarinoineen on tehty varta vasten meille suomalaisille. Reseptien ruoka-aineet on valittu siten, että niitä löytyy tavallisista suomalaisista ruokakaupoista, kauppahalleista, toreilta, metsistä ja kasvimailta. Tämän kirjan ruokaohjeita kokeillessa lukijan keittiön valtaa hyvä tuoksu, ja valmis ruoka tuo hyvän mielen. Yllätä ystäväsi, rakkaasi, naapurisi tai työtoverisi kutsumalla hänet kokemaan, mitä kiinalainen ystävällisyys ja Liu Xiang tarkoittavat. Unohda kiire. Anna ruoan ja sen tuoksun valloittaa.


Tämä kirja sopii kaikille kiinalaisesta ja itämaisesta ruoasta pitäville, kokeilunhaluisille kotikokeille ja arvokkaaksi lahjakirjaksi.