Lentokoneen aerodynamiikka ja lentomekaniikka

Varastossa

54,00 €

Verkkokauppaan

 

Tuotteen tiedot
Kirjailija: Seppo Laine, Jaakko Hoffren, Kari Renko
Kustantaja: Tammertekniikka
Kieli: Suomi
Sivumäärä: 436
Asu: Pehmeäkantinen
Painos: 2. painos
Julkaisuvuosi: 2020
Tuoteryhmä: lentokonetekniikka, fysiikka, aerodynamiikka

Tuotteen kuvaus
Lentokoneen aerodynamiikka ja lentomekaniikka -kirja on ensimmäinen kattava suomenkielinen teos lentokoneen aerodynamiikasta ja lentomekaniikasta. Aerodynamiikkaosassa on tietoa virtausmekaniikan perusteista sekä lentokoneen ja sen osien aerodynaamisista ominaisuuksista. Lentomekaniikkaosa puolestaan käsittelee lentokoneen vakavuutta ja ohjausta sekä suoritusarvoja ja aeroelastiikkaa.

Lukija ei tarvitse esitietoja lentotekniikasta, mutta lukion fysiikan ja matematiikan tiedot ovat hyödyksi. Kirjassa kiinnitetään erityistä huomiota ilmiöiden perusteiden kuvaamiseen, ja niitä selitetään mahdollisimman paljon ilman matemaattisten apuneuvojen käyttöä. Annettujen kaavojen käytön ymmärtämisen helpottamiseksi mukana on esimerkkilaskuja.

Kirja soveltuu lentotekniikan perusteiden opetukseen alan yliopistotasoisen koulutuksen alkuvaiheissa ja toimii johdantona syventäville opinnoille. Kirja sopii myös itseopiskeluun alasta kiinnostuneille ja tietolähteeksi ilmailualan ammattilaisille ja harrastajille.

Sisältö on seuraava:

Aerodynamiikkaa:
· ilmakehän ominaisuudet
· virtausilmiöt
· virtausmekaniikan perusteet
· siipiprofiilit
· siipien, rungon ja potkurien aerodynaamiset voimat
· suihkumoottorin ilmanoton aerodynamiikka.

Lentomekaniikkaa:
· lennon vakavuus
· lentokoneen ohjaus
· lentokoneen suoritusarvot
· aeroelastiset ilmiöt
· ohjauksen virheliikkeet.

Kirjan tekijät professorit Seppo Laine ja Jaakko Hoffren sekä diplomi-insinööri, insinöörikenraalimajuri Kari Renko ovat tehneet pitkän uran lentämisen ja lentokoneiden parissa.

ISBN: 978.952-7394-04-5