Kameramme luonnon rippeillä

Varastossa

35,00 €

VERKKOKAUPPAAN


Kirjailija: Eero Murtomäki
Kustantaja: AMK-Kustannus oy
Kieli: Suomi
Sivumäärä: 131
Asu: Kovakantinen kirja
Painos: 1. painos
Julkaisuvuosi: 2008

”Vuonna 2004, vapautuneena itsensä tuotteistamisen ja luovan sisältöosaamisen hektisistä vaatimuksista, ryhdyin aloittamaan elämäni neljättä, varmuudella kuolemaan johtavaa vaihetta penkomalla kirjoituspöydän ja kuvakaapin laatikoita. Työn ensimmäisenä tuloksena oli kirja Kameramme luonnon rippeillä.”

Kirjan nimi on väännös vuonna 1957 julkaistun Allan Paulinin ja Veikko Korkolaisen teoksen nimestä Kameramme luonnon kätköillä. Runsaasti kuvitettu klassikko kului ”hiirenkorville” tuolloin luontokuvauksen poluilla ensiaskelia ottaneiden hartaasta lukemisesta ja selailusta.

Murtomäen kirja koostuu artikkeleista, esitelmistä ja muisteluista, joissa hän pohdiskelee luontokuvausta ja luonnonkuvaajien toimintaa valokuvaajan, elokuvaajan ja metsästäjän näkökulmista sivuten myös maalaustaiteen mestareiden luontoaiheista tuotantoa, joka teki häneen nuoruudessa väkevän vaikutuksen. Valokuvat, joista vanhimmat
otokset ovat 1950-luvun lopulta ja 60-luvun alkupuolelta, liittyvät lukujen aihepiireihin tarkentaen ja täydentäen käsiteltyjä asioita.

Kirjan tekstit läpäisee teema tekijän
kehittymisestä omalaatuisuudestaan tietoiseksi kuvaajaksi ja kirjailijaksi,
jonka puoli vuosisataa jatkunut työ on palkittu mm. Valtion 15-vuotisella apurahalla
ja taiteilijaeläkkeellä.