Generaattorit – käyttö, huolto ja kunnossapito

Varastossa

48,00 €

Verkkokauppaan

 

Tuotteen tiedot
Kirjailija: Jukka Kauppinen, Rauno Wikström, Lauri Hietalahti
Kustantaja: Tammertekniikka
Kieli: Suomi
Sivumäärä: 255
Asu: 4-värinen, pehmeäkantinen
Painos: 1 p.
Julkaisuvuosi: 2020
Tuoteryhmä: Sähkötekniikka

Tuotteen kuvaus
Sähkö on yhteiskunnan toiminnalle tärkeää ja välttämätöntä. Sähkön tasaisen ja varman saatavuuden takaamiseksi on tehtävä suuria taloudellisia investointeja voimaloihin ja niiden generaattoreihin sekä huolehdittava henkilökunnan korkeasta ammattitaidosta.

Generaattori – käyttö, huolto ja kunnossapito on laadittu sähköalan ja energiatekniikan oppikirjaksi mm. sähkö- ja automaatioalan opiskelijoille, amk-insinööreille, ylikonemestareille, ja voimalaitoksen käyttäjän ammattitutkinnon suorittajille. Kirja on toisaalta käytännönläheinen generaattorikäsikirja alalla työskenteleville ammattilaisille ja toisaalta sisältää syvemmälle menevää kerrontaa mm. laitteistojen toiminnasta.


Kirjassa käsitellään höyry- ja kaasuturbiinien generaattorien rakenteita, niiden osia ja käyttöön liittyvää tarkastus- ja huoltotoimintaa. Kirjassa käsitellään generaattorin ohjausta ja tahdistusta sähköverkkoon. Eri luvuissa syvennetään tietämystä, mitkä osat voivat vaurioitua ja niihin liittyvät vikamekanismit. Kirjassa esitellään vesi-, tuuli-, moottori- ja varavoimaloiden, lastinkäsittelykoneiden ja veturien sekä lentokoneiden generaattoreihin liittyviä käytännön asioita. Kirjan pyrkimyksenä on antaa lukijalle käytännön tietoa ja kokemusta, jota on kerätty alan asiantuntijoilta.

Uutuuskirja on julkaistu 20.4.2020.

Todettakoon, että kirjan luvun 16 kappaleen 16.18 Lisätietoa varavoimakoneista Sähköinfon käsikirjoja koskevat tiedot pitävät paikkansa. Edelleen tarkennuksena, että Generaattorit-kirjaan Pertti Hakanen on laatinut käsikirjoituksen pääosaan kappaleista 16.1–16.3, mutta ei ota kantaa toisten käsikirjoittajien osuuteen, joita on myös käytetty luvun 16 sisällön tuottamisessa.

 

Promaint lehden artikkeli

 

Kirjan esittelynauhoite

Kirja-arvostelu